Estetisk tannbehandling

Fedasz Dental Clinic


Munnhygienisk behandling

Tannstein, tannplakk og misfarging blir fjernet med polering eller med den såkalte Air-Brush teknikk som bruker en spesiell substans under høyt trykk.

Utskifting av amalgamfyllinger

Erstatning av amalgamfyllingen er nødvendig når fyllingen ikke lenger beskytter tannen fra karies.

Fylling

Tannbehandling for å restaurere tannens tidlig destruksjon i kronen ellen roten. Etter teknologiutviklingen lages i dag som regel estetiske komposittfyllinger istedenfor de gamle amalgamfyllingene.

Estetisk komposittfylling

Ved bruk av denne fyllingen får man fullstendig kosmetisk resultat. Estetiske fyllingsmaterieller er produsert i forskjellige fargenyanser og tannlegen kan bestemme den passende fargen til pasienten ved hjelp av en fargeskala.

Rotkanal behandling

Brennende og pulserende smerte og følsomhet ved tygging er tegnene at behandlingen er nødvendig. I disse tilfeller må vi ta en såkalte intra-munnlig (fra inn i munnen) røntgen av den tannen som forårsaker problemet.

Behandlingens mål er å avta de døde eller betente røtter. Etter en grundig rydning og desinfisering av rotkanalen eller kanalene kan fyllingen bli passet inn. Den siste fasen er å sette dekkefylling i tannen.

Inlegg

Inlegget er midtveis mellom den estetiske komposittfyllingen og tannsupplementet. Tannlegen bruket det når skaden ikke lenger kan restaureres med fylling. Innlegget, som er veldig estetisk, er laget av porselen eller gull. Etter et avtrykk av tannen lager tannteknikeren et kopi av den manglende delen som tannlegen fester ved å lime inn i hulen.

Porselenskroner og broer

Kronen er et fast supplement som ikke bare bevarer tannen men også gjeninnsetter tannens anatomisk ramme. Broen har den samme rollen hvis det er mer enn én tann som mangler.

Disse supplementene er basert på metall, porselen eller zirkonium. Et porselensdekke er brent over denne basen som er identisk med tannens anatomi og farge.

ShadeStar – Digitalsk bestemmelse av tannfargen

Dette er et bærbart måleinstrument som hjelper oss å bestemme den perfekte nyansen av dine tenner.

Tannsmykke

Tannsmykken ikke skader emaljen. Smykken kan bli tatt av nårsomhelst pasienten ønsker.